Reiki

WhatsApp Image 2020 01 12 at 203350Ik heb mijn Reiki 1, 2 en 3A inwijdingen behaald.

Vervolgens voet reflectie en ontspanning massages opleiding gevolgd.

Ik sta nu ingeschreven op een platform voor intuïtieve ontspanning massages.

Reiki of USUI is een Japans woord voor universele onuitputtelijke energie ofwel zonne-energie of levenskracht, het alles omvattende. Rei betekent universele, onuitputtelijke energie ofwel Zonne energie het alles omvattende. Ki betekend persoonlijke levenskracht dat stroomt door alles wat leeft. In India noemt men haar Prana, China chi of ki wat ziele-energie betekent. Christenen noemen het licht of de goddelijke kracht. Russen spreken van bioplasma. Sommige mensen spreken van kosmische energie.

Reiki is de absolute, onuitputtelijke, allesomvattende energie die de ruimte om ons heen vult. Zij is de kracht die in alle levende wezens circuleert.

Reiki is de kracht die alles in beweging zet en met elkaar verbind. Het woord reiki verwijst ook naar de methode om energie via handoplegging door te geven.

Ook in andere culturen komt deze energie voor, zij het onder andere benamingen.

Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht. Het bevordert de zelf genezing, heft blokkades op en het ontgift het lichaam.

Reiki symbolen zijn de symbolen waarmee je wordt ingewijd bij Reiki. Je kan met deze symbolen gaan werken vanaf level II in Reiki.  Met deze symbolen kan je de universele energie sturen en zo processen op gang brengen. De symbolen komen in verschillende culturen voor en kennen hun oorsprong in het Boeddhisme, Tantrisme en de Gi-Gong.

Wanneer je een Reiki behandeling geeft kan je de Reiki tekens visualiseren en deze masseren in het fysieke lichaam of het aura van de ontvanger.